Analizujemy publicznie dostępne dane z internetu. Gdy robimy to na własne cele, jesteśmy administratorem danych. Jeśli posiadasz konto w którymś z portali społecznościowych i chcesz wiedzieć więcej o tym w jaki sposób możemy przetwarzać Twoje dane, ta informacja jest dla Ciebie.

  1. Administratorem Twoich danych osobowych pozyskanych z mediów społecznościowych (z publicznie dostępnych źródeł) jest SmartNet Research sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (ul. Wołodyjowskiego 47, kod: 02-724), dalej „Sotrender”.
  2. W sprawie danych osobowych możesz kontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych osobowych pod adresem: privacy@sotrender.com
  3. Twoje dane opublikowane przez Ciebie w różnych social-mediach będą przetwarzane wyłącznie w celu świadczenia przez nas usług analizy social-mediów, co wynika z naszego prawnie uzasadnionego interesu – celów zarobkowych.
  4. Możemy przetwarzać o Tobie wszystkie dane, które opublikowałeś w social mediach, np. zdjęcia, wpisy, polubienia lub inne reakcje na posty itd.
  5. Podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych jest nasz prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 f RODO).
  6. Twoje dane możemy przetwarzać pomocą amerykańskich aplikacji wspomagającycych biznes, przy czym nasz partner jest członkiem programu Privacy Shield, co oznacza, że jest firma ta jest tak samo godna zaufania jak firma europejska i uważana za podmiot tak samo bezpieczny jak podmiot z Unii Europejskiej. Więcej o Privacy Shield możesz przeczytać tutaj.
  7. Oprócz powyższego, nie przekazujemy Twoich danych żadnym podmiotom trzecim
  8. Twoje dane będziemy przetwarzać tak długo, jak długo będą nam przydatne do w/w celów
  9. W każdej chwili masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub zmniejszenia zakresu, w którym przetwarzamy Twoje dane. Możesz też wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych
  10. W każdej chwili możesz żądać przeniesienia swoich danych do innego podmiotu, świadczącego podobną usługę (newsletter)
  11. Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (obecnie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania Twoich danych osobowych